AMSTERDAM - ADO Den Haag-speler Michael Mols is bezig aan zijn laatste seizoen als voetballer. De spits, 36 jaar oud, geeft op de site van de club aan dat het genoeg is geweest. Mols heeft er in totaal vijftien jaar profvoetbal opzitten.

"Na dit seizoen stop ik, dat is echt definitief. Vorig jaar heb ik me nog wel laten overhalen, maar ik ben nu een jaartje ouder en wijzer. Niemand of niets kan daar nog verandering in brengen. Ook een wedstrijd tegen FC Groningen niet. Nee, ik stop niet vanwege pijntjes, want ik heb mijn lichaam altijd goed verzorgd dus dat is niet de reden. Na zeventien jaar betaald voetbal vind ik het genoeg geweest", aldus de routinier op de clubsite.

Mols speelde zijn eerste seizoen in het profvoetbal in Friesland, bij Cambuur Leeuwarden. Bij FC Twente en FC Utrecht beleefde de Amsterdammer zijn beste tijden. Vervolgens vertrok hij naar Schotland, waar hij vijf jaar op de loonlijst stond bij Glasgow Rangers. Na een korte terugkeer bij Utrecht maakte Mols de laatste twee seizoen deel uit van de Haagse club, waar hij dit seizoen nog van grote waarde is.