ROTTERDAM - Jorien van den Herik had kennis kunnen nemen van het eindadvies van de commissie-Kerkum over de nieuwe structuur van Feyenoord. De voorzitter van de Raad van Commissarissen (RcV) van de Rotterdamse club was echter niet aanwezig bij de overhandiging.

Dat zei een woordvoerder van de commissie dinsdag in reactie op uitlatingen van de preses van Feyenoord.

Van den Herik liet maandagavond weten alleen het concept te kennen en niet het definitieve en bindende advies. "Ik verwacht fatsoenlijk handelen en zo ervaar ik het op dit moment zeker niet", zei hij.

Spelletje

De commissie-Kerkum wenste niet inhoudelijk in te gaan op de woorden van Van den Herik. "We hebben geen behoefte aan een welles-nietesspelletje. Feit is dat de commissie het definitieve adviesrapport formeel heeft overhandigd aan de Raad van Commissarissen en aan de directie voordat het naar buiten is gebracht", aldus de woordvoerder.

De commissie wil ook niet speculeren over een mogelijke weigering van Van den Herik om op 11 december tijdens de aandeelhoudersvergadering van Feyenoord zijn functie neer te leggen. Van den Herik zei dat het niet de opdracht van Kerkum was om conclusies te verbinden aan het functioneren van de RvC. "Wij hebben kennis genomen van zijn commentaar en daar laten we het bij", aldus de woordvoerder.

Rapportage

De commissie-Kerkum presenteerde maandagmiddag in De Kuip een uitgebreide rapportage over de nieuwe organisatiestructuur voor Feyenoord, dat dit najaar ternauwernood een faillissement ontliep. Daarin zou onder anderen geen plaats meer zijn voor Van den Herik en zijn medecommissarissen Sjaak Troost en Willem Scholten.

Voormalig NOCNSF-voorzitter Hans Blankert heeft de opdracht gekregen een RvC te formeren met vijf nieuwe leden.