OPORTO - Hoewel zijn naam niet op de door de FIA gepubliceerde startlijst voor 2007 staat, is Tiago Monteiro er zeker van dat hij ook volgend seizoen voor Spyker F1 rijdt. Dat verklaarde de Portugees maandag zelf in Oporto. "Het is alleen nog een kwestie van handtekeningen zetten onder het contract."

"Ik heb er groot vertrouwen in, Spyker volgens mij ook. Het kost allemaal een beetje meer tijd dan voorzien, maar wij zitten op het goede spoor", zei Monteiro in een interview met de Portugese media. Eén van de details die nog moeten worden geregeld is zijn portretrecht.

Tot nu toe hield Spyker F1 vol meerdere kandidaten voor het lege zitje te hebben. Belangrijkste concurrent voor Monteiro was voormalig Red Bull rijder Christian Klien. Nu die een contract als testrijder bij Honda op zak heeft, lijkt de keuze voor Monteiro inderdaad de meest logische voor Spyker.

Kopman van Spyker F1 - tot de aankoop in september Midland F1 - is de Nederlander Christijan Albers. De snelheidsduivel uit Laren heeft al getekend voor het seizoen 2007. Spyker F1 beschikt volgend seizoen over motoren van Ferrari in plaats van Toyota dit jaar.