ENDHOVEN - PSV speelt dinsdagavond de laatste wedstrijd in de Champions League. Thuis, tegen FC Girondins de Bordeaux. Behalve de eer staat er niets meer op het spel. Of toch? "We zijn ons publiek verplicht om er een mooie avond van te maken", zegt middenvelder Timmy Simons. "Bovendien willen wij de groepsfase goed afsluiten."

Bekijk video

Trainer Ronald Koeman spreekt op zijn persconferentie in dezelfde termen. Ook hij noemt het publiek een belangrijke drijfveer om er tegen de Franse ploeg een mooi potje van te maken.

"Financieel is het ook belangrijk. Zowel voor de club als voor de spelers individueel. Maar het sportieve aspect is natuurlijk het belangrijkste. We moeten alles uit de kast halen."

Geplaatst

PSV is immers al geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi. Bordeaux weet dat het na de winter in de UEFA-beker verder moet. Meer dan een derde plaats zit er voor de Franse ploeg niet meer in.

Koeman weet dat zijn spelers de motivatie vooral uit zichzelf moeten halen. "Het is duidelijk dat we ons er extra toe moeten zetten. Van buitenaf zijn er weinig bewegingen die ons naar grote hoogte stuwen. Normaal krijg je drie, vier dagen voor een Champions Leagueduel al vragen. Nu hoor ik van mensen in mijn omgeving die een passe-partout hebben gekocht dat ze toch de voorkeur geven aan Sinterklaas. Dat zegt natuurlijk wel wat."

Salcido

Koeman zelf betitelt het duel als belangrijk, maar geeft ook aan dat hij sommige van zijn spelers spaart. "In ieder geval Carlos Salcido. Hij is geschorst bij een volgende gele kaart en dat risico willen we sowieso niet nemen. Daarnaast geven we waarschijnlijk nog twee of maximaal drie spelers rust."

Diego Tardelli heeft woensdag in ieder geval een basisplaats tegen Bordeaux. Koeman: "Daarnaast geeft deze wedstrijd me een goede mogelijkheid om enkele spelers die normaal gesproken weinig of niet aan spelen toekomen een kans te geven omdat ze zich tijdens de trainingen altijd voorbeeldig hebben gedragen. Dit duel is een kans voor deze spelers. Ze kunnen laten zien dat ze ook op dit niveau meetellen."

Voor Patrick Kluivert komt een basisplaats nog te vroeg: "Daar is hij nog niet klaar voor", zegt Koeman. "Ik ben wel van plan om hem in de tweede helft te brengen. Het is de bedoeling dat hij iedere keer wat langer speelt. Aan de andere kant staat het elftal in aanvallende zin goed en dwingen we veel kansen af. Hij zal zijn plekje dus écht moeten verdienen."