ROTTERDAM/NYON - Feyenoord legt maandag de laatste hand aan de rapportage aan de UEFA over de supportersrellen afgelopen week rond het Europa-cupduel tegen Nancy. Het verweer van de Rotterdammers moet dinsdag op de burelen van de UEFA liggen.

De tuchtcommissie van de voetbalunie behandelt de zaak donderdag en doet vervolgens op dezelfde dag nog uitspraak.

In het hoofdkwartier van de UEFA in Nyon komen donderdagmiddag de rapporten van de Noorse arbiter Espen Berntsen, de Tsjechische UEFA-gedelegeerde Jaroslav Dudl en de betrokken clubs op tafel. Pas bij een beroepszaak is een mondelinge toelichting door betrokkenen mogelijk.

Vrije kaartverkoop

Het verweer van Feyenoord zal zich donderdag vooral richten op het voortraject, waarin de Rotterdammers zowel de UEFA, de club Nancy als de Franse autoriteiten hebben gewezen op de gevaren van een vrije kaartverkoop. Huisjurist Joris van Benthem van Feyenoord heeft de regie in deze zaak.

Blackburn

De tuchtcommissie van de UEFA kijkt donderdag ook nog naar een tweede incident waarbij Feyenoord betrokken is. Daarbij handelt het om een bierincident bij het UEFA-cupduel in Rotterdam tegen Blackburn Rovers. Een speler van de Engelse club kreeg een beker bier uit het publiek over zich heen. Beide zaken worden apart behandeld.

De tuchtcommissie van de UEFA bestaat uit tien personen en wordt geleid door de Oostenrijkse voorzitter Dr. Thomas Partl. De commissie komt steeds in wisselende samenstelling bijeen.