AMSTERDAM - Lex Schoenmaker blijft dit seizoen hoofdcoach van ADO Den Haag. De interim-trainer krijgt dat deze week van de clubleiding te horen, meldt De Telegraaf maandag. Directeur Piet van der Pol zegt in de krant een trainer voor de lange termijn te willen aanstellen. Omdat die vooralsnog niet gevonden wordt, mag Schoenmaker het seizoen afmaken.

Schoenmaker nam twee weken geleden het roer bij ADO over van Frans Adelaar, die zijn functie bij de Haagse club neerlegde na supportersgeweld in het thuisduel met Vitesse. De hekkensluiter in de Eredivisie wil het liefst Co Adriaanse naar het Zuiderpark halen. "Maar ik heb vernomen dat hij niet wil", verklaart Van der Pol.

Van der Pol is wel van plan voor het einde van deze voetbalkalender een nieuwe hoofdcoach vast te leggen. "Ons ideaal is iemand die ons in het lopende seizoen op het hoogste niveau weet te houden en iemand die begint in het nieuwe stadion. Iemand als Adriaanse zoeken we wel, maar dergelijke trainers zijn dun gezaaid."

Van der Pol ontkent dat Fritz Korbach, Simon Kistemaker, Jan Wouters en Alfons Groenendijk bij de club in beeld zijn.

Onder leiding van Schoenmaker won ADO na het vertrek van Adelaar verrassend met 5-2 uit bij FC Groningen. Zaterdag werd echter op eigen veld met 2-0 van NEC verloren. ADO zakte door het verlies weer naar de laatste plaats in de Eredivisie.