ROTTERDAM - Ruim 25 oud-spelers van Feyenoord hebben zondag voor het begin van de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen stelling genomen tegen het ernstige vandalisme door zogenaamde aanhangers donderdag in Nancy. "Het was een inktzwarte avond", sprak ex-spits Peter Houtman in een doodstille Kuip.

De groep van bekende oud-voetballers, onder wie Coen Moulijn, Ben Wijnstekers en Gaston Taument, had zich verzameld rond de middenstip waar een grote vlag van Feyenoord was neergelegd.

Houtman, de vaste speaker in De Kuip, sprak het publiek op emotionele wijze toe.

Schande

"Wij hebben als oud-Feyenoorders de gebeurtenissen in Nancy met pijn in ons hart gevolgd. We zijn ons rot geschrokken. Wij vinden het een schande dat onze club zo in diskrediet is gebracht. Nooit eerder is zo duidelijk gescheiden in beeld gebracht wie de goede supporters waren en wie niet."

Houtman deed namens de oud-Feyenoorders een beroep op de politiek. "Zonder voetbalwet wordt de voetballerij om zeep geholpen en dus ook Feyenoord. Wij vinden dat dit niet mag gebeuren. Wij rekenen op de steun van iedereen die van voetbal houdt en van Feyenoord in het bijzonder."

Ereterras

Uit protest tegen de zware rellen in Nancy bleef het grootste deel van de ongeveer 40.000 toeschouwers de eerste tien minuten van het duel staan. Ook alle mensen op het ereterras voldeden aan dit verzoek van de officiële supportersvereniging van Feyenoord.