DORTMUND - Bert van Marwijk verlaat na dit seizoen Borussia Dortmund. Dat heeft de Nederlandse trainer van de Duitse club zaterdag gezegd, na de zege (1-0) op VfL Wolfsburg. De oud-coach van Feyenoord had nog een verbintenis tot de zomer van 2008.

Pas enkele maanden geleden had Van Marwijk nog voor twee jaar bijgetekend. Volgens de directie van de club is in goed onderling overleg en met instemming van twee kanten besloten eerder uit elkaar te gaan. Op de diepere achtergronden wilde Van Marwijk niet ingaan. Eerst gaat hij zijn spelers uitgebreid informeren.

"Ik ben opgelucht", zei Van Marwijk in een interview met Talpa. "De enige reden dat ik er nog zit is voor de spelers. Die komen nu ook naar me toe om te proberen me op andere gedachten te brengen, maar mijn besluit staat vast."

Feyenoord

Van Marwijk (54) is sinds juli 2004 actief bij Dortmund. Daarvoor werkte hij bij Feyenoord, met als hoogtepunt het winnen van de UEFA-beker. Voor zijn Rotterdamse periode was Van Marwijk in het professionele circuit actief bij Fortuna Sittard.

In Duitsland wordt algemeen aangenomen dat Thomas von Heesen Van Marwijk opvolgt. Von Heesen is nu nog actief bij Arminia Bielefeld. Dortmund zei evenwel nog niet met kandidaten te hebben gesproken.