WAALWIJK - Het ontslag van Adrie Koster heeft toch voor een schokeffect bij RKC Waalwijk gezorgd. De Brabantse ploeg, met Adrie Bogers (Jong RKC) als interim-trainer op de bank, behaalde vrijdagavond thuis tegen een beter Sparta de zege. In de slotfase zorgde Dustley Mulder voor grote opluchting in Waalwijk: 2-1.

Bekijk video met reactie Sparta

Bekijk video met reactie RKC

RKC ontsloeg Koster en zijn assistent Ton Verkerk maandag, twee dagen na de nederlaag bij Willem II (1-3). Het bestuur had er geen vertrouwen meer in dat Koster (tweede seizoen in Waalwijk) de spelers nog kon prikkelen.

Wisman

Aandachtig toeschouwer in Waalwijk was Henk Wisman, maar het is onduidelijk of de voormalige trainer van onder meer Volendam en FC Den Bosch tot de kandidaten behoort om Koster op te volgen. Ook de naam van de bij ADO Den Haag opgestapte Frans Adelaar circuleert.

Voor Adrie Bogers telde echter alleen de wedstrijd tegen Sparta, een lastige klus. De Rotterdammers wonnen vorige week van Ajax (3-0), de derde zege op rij, en hebben daardoor de brede middenmoot in het vizier.

Zonder de geschorste Tim Bakens en Virgilio Teixeira begon RKC vol strijdlust aan de wedstrijd tegen de Kasteelclub. Ivan Vicelich was dicht bij een voorsprong, maar hij schoot op de lat. De treffer kwam er toch halverwege. De Sparta-defensie verkeek zich op een ingooi van de thuisploeg, waardoor Pius Ikedia al vallend raak kon koppen: 1-0.

Onrust

Die opsteker zorgde vreemd genoeg voor onrust bij RKC, met verdediger Stephan Keller voorop. Sparta strafte dat nog voor rust af met een fraaie uithaal van het jonge talent Jeffrey Vlug: 1-1.

Na de rust had Sparta het initiatief, maar bleef de thuisploeg met veel inzet overeind. RKC mazzelde toen invaller Jason Oost op de lat schoot, maar sloeg via Dustley Mulder alsnog toe: 2-1.