DEN HAAG - Als de voetbalbond KNVB kan aantonen dat een aparte voetbalwet toegevoegde waarde kan hebben bij het tegengaan van wangedrag van supporters, is dat bespreekbaar voor minister Johan Remkes (Binnenlandse Zaken). Dat zei hij vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad in een reactie op de misdragingen donderdagavond van Feyenoord-aanhangers in Nancy.

Tot dusver heeft het kabinet altijd gezegd dat een voetbalwet overbodig is. Ook een stuurgroep kwam volgens Remkes tot de conclusie dat zo'n aparte wet niet nodig is om relschoppers aan te pakken. "Maar ik zit er niet principieel in. De vraag is wat de toegevoegde waarde is. Als er nog lacunes zijn en de KNVB mij duidelijk kan maken dat een voetbalwet nodig is, is dat bespreekbaar", zei hij.

De KNVB pleit voor een strafrechtelijke meldingsplicht voor fans met een stadionverbod om het supportersgeweld in Nederland aan te pakken. Remkes wees erop dat hij al werkt aan een civielrechtelijke meldingsplicht.

De VVD-bewindsman sprak nog geen oordeel uit over de jongste ongeregeldheden van Nederlandse voetbalfans in Nancy, omdat hij eerst de feiten wil kennen. ,,Maar u kunt zich voorstellen dat een minister van Binnenlandse Zaken er niet met vreugde naar staat te kijken'', zei hij.