MANCHESTER - Henrik Larsson maakt een opmerkelijke rentree in de top van het internationale clubvoetbal. De Zweedse spits vertrekt op huurbasis van de Zweedse club Helsingborg naar de Engelse topclub Manchester United.

Bekijk video

De 35-jarige Larsson kwam in het verleden onder meer uit voor Feyenoord, Celtic en Barcelona. Na zijn Spaanse avontuur keerde hij afgelopen zomer terug bij Helsingborg in Zweden. De Zweed gaat op 1 januari aan de slag bij Manchester. Volgens de voorzitter van Helsingborg blijft hij tot 12 maart bij de Engelsen.

Grote club

"Ik kreeg donderdagavond een telefoontje van manager Sir Alex Ferguson", gaf Larsson aan hoe het contact tot stand was gekomen. "Ik zal waarschijnlijk niet elke wedstrijd van het begin meemaken, maar het voelt geweldig om er naar toe te gaan en voor zo'n grote club te spelen."

Mooie ervaring

Larsson reist op 17 december naar Manchester. Dan meldt hij zich voor wat trainingsdagen. "Rond de feestdagen ben ik weer even thuis in Zweden. Mijn familie vindt het prima. Het wordt een mooie ervaring op dit late tijdstip in mijn loopbaan."

Larsson, die 93 interlands voor zijn land speelde, mist geen enkele wedstrijd in Zweden. De competitie begint er in april. "Als United hem langer had willen hebben, was er geen deal geweest", zei voorzitter Fredrin van Helsingborg vrijdag.