ALKMAAR - Baanwielrenner Theo Bos heeft de wereldbekerraces in Moskou uitgekozen voor zijn eerste optreden van dit seizoen op de sprint in een voorname wedstrijd. Bos liet eerder in Sydney het onderdeel waarop hij wereldkampioen is nog schieten.

Bos laat zijn deze week gepresenteerde nieuwe baanfiets nog thuis. Met zijn collega's Teun Mulder en Tim Veldt komt hij ook uit op de teamsprint, het drietal is ook actief op keirin. Veldt rijdt daarnaast de kilometer tijdrit.

Voor de ploegachtervolging neemt bondscoach Peter Pieters ditmaal het viertal Eelke van der Wal, Jens Mouris, Peter Schep en Ismael Kip mee. Schep is samen met Danny Stam ook actief op de koppelkoers en individueel op de puntenkoers. Mouris rijdt ook de individuele achtervolging.

Bos wil op de snelle baan van Moskou een aanval doen op het wereldrecord op de 200 meter met vliegende start, het kwalificatieonderdeel voor de sprinters. Dat staat al meer dan tien jaar op naam van de Canadees Curt Harnett, die op hoogte in Bogota 9.865 seconden klokte. Bos zelf kwam in Moskou ooit tot 10.003.

Bij de vrouwen komen Vera Koedooder (puntenkoers, scratch), Marlijn Binnendijk (individuele achtervolging), Willy Kanis (sprint, keirin, 500 meter tijdrit, teamsprint) en Yvonne Hijgenaar (sprint, keirin, 500 meter tijdrit, teamsprint) in actie.