AMSTERDAM - De Nederlandse hockeyers openen op 16 augustus het toernooi om de Champions Trophy (CT) in Amstelveen tegen India. Een week later speelt titelhouder Oranje de vijfde en laatste groepswedstrijd tegen wereldkampioen Duitsland. Zondag 24 augustus is de dag van de finale en de plaatsingswedstrijden.

De Nederlandse vrouwenploeg werkt in het bijprogramma van de CT een vierlandentoernooi af. Duitsland en China hebben hun deelname al toegezegd. Met Argentinië, dat eerder deze maand in Perth ten koste van Oranje de wereldtitel veroverde, is de Nederlandse hockeybond nog in gesprek.

"Het zou prachtig zijn om de nummers 1, 2 en 3 van het WK volgend jaar in Amstelveen aan het werk te zien", liet bondsdirecteur Johan Wakkie weten. "De Argentijnse bond heeft echter geen geld om de reis naar Nederland te boeken. We zijn drukdoende om het financieel toch mogelijk te maken om de wereldkampioen in Amstelveen te krijgen. Dat zou het mannentoernooi om de Champions Trophy nog een extra dimensie geven."

Het speelschema van de CT: 16/8: Pakistan - Australië, Nederland - India; 17/8: Pakistan - Argentinië, Nederland - Australië, India - Duitsland; 18/8: Argentinië - Duitsland; 19/8: Australië - India, Nederland - Pakistan; 20/8: Australië - Duitsland, India - Argentinië; 21/8: Pakistan - Duitsland, Nederland - Argentinië, /8: India - Pakistan; 23/8: Australië - Argentinië, Nederland - Duitsland; 24/8: plaatsingswedstrijden en finale.