BARCELONA - Ondanks een laatste plaats heeft voormalig wereldkampioen Mika Hakkinen zijn comeback in de Formule 1 niet gemist. De Fin was na 5 jaar afwezigheid slechts drie seconden te langzaam en heeft de smaak opnieuw te pakken.

Op het eerst zicht lijkt het resultaat van Hakkinen niet indrukwekkend, maar dat is het net wel. De Formule 1 wagens van nu zijn namelijk in niks meer te vergelijken met die van 5 jaar geleden. In 2001 reed Hakkinen bijboorbeeld nog met een V10-motor en dus was het even wennen aan de huidige V8-krachtbron en de nieuwe elektronische speeltjes. De Fin moest ook wennen aan de nieuwe Bridgestone banden, waarvan we deze week al te horen kregen dat ze de wagens moeilijk te besturen maken.

Voeg aan al deze hindernissen ook nog de leeftijd (38 intussen) en de mindere conditie (F1 is nu eenmaal geen DTM) toe en je snapt meteen dat Hakkinen een zware opdracht te wachten stond op donderdag. In de voormiddag moest de Fin zichtbaar even wennen en was hij maar liefst 16 seconden trager dan de andere rijders. Maar aan het eind van zijn test was de kloof met Luca Badoer, de snelste op donderdag, alweer geslonken tot drie seconden.

Hoe het nu verder moet tussen Hakkinen en McLaren is nog niet duidelijk. Beide partijen gaan nu bespreken of een verdere samenwerking mogelijk is, maar de Fin gaf alvast aan dat deze test "naar meer smaakt".