AMSTERDAM - Het warme weer heeft de kalender van de Internationale Ski Federatie (FIS) volledig overhoop gehaald. De FIS maakte woensdag bekend dat de wereldbekerwedstrijden voor mannen in het Franse Val d'Isere, van 9 en 10 december, zijn afgelast.

De FIS maakte tegelijk een einde aan de geruchten dat de wereldbekerwedstrijden verplaatst zouden worden naar Noord-Amerika. Volgens FIS-voorzitter Guenter Hujara is dit niet mogelijk vanwege een gebrek aan financiële middelen. Een verplaatsing naar Noord-Amerika zou 350.000 dollar kosten.

Frustrerend

"Dit is een van de meest frustrerende situaties die ik ooit heb meegemaakt", verklaarde Hujara tegenover Reuters. "Wij hebben geprobeerd de wereldbekerwedstrijden te presenteren aan de wereld, maar er is niet genoeg geld. Wij hebben geen nieuwe sponsoren kunnen vinden."

"Het ergste is dat alle teams hier nu in Beaver Creek, Colorado staan, waar de condities perfect zijn. Het parcours is klaar en de atleten zijn klaar, maar we kunnen het nu eenmaal niet omgooien."

Het is al de derde keer dit seizoen dat wereldbekerwedstrijden worden afgelast vanwege het warme weer en de geringe sneeuwval. Eerder hadden de wedstrijden in St. Moritz en Soelden geen doorgang. Het is nog niet zeker of de wereldbekerwedstrijden voor vrouwen in Val d'Isere, die gepland staan voor het weekend van 16 en 17 december, wel doorgaan.