MANCHESTER - Manchester United heeft in het doordeweekse competitietreffen tegen Everton geen misstap begaan. De koploper van de Engelse Premier League won woensdag met 3-0. Chelsea bleef in het spoor dankzij een nipte 1-0-zege op Bolton Wanderers.

Arsenal ging met 2-1 onderuit bij stadgenoot Fulham en maakt het zicht op een toppositie steeds troebeler. Robin van Persie scoorde voor Arsenal. Liverpool, met een onzichtbare Dirk Kuyt in de spits, bleef op 0-0 steken tegen Portsmouth.

Cristiano Ronaldo bracht Manchester United, met Edwin van der Sar onder de lat, kort voor rust op voorsprong. Na de pauze scoorden Patrice Evra en Jonh O'Shea. United heeft nu 38 punten uit vijftien duels.

Chelsea

Chelsea blijft volgen op drie punten afstand. De Duitser Michael Ballack maakte het winnende doelpunt voor de Londense sterrenploeg in de blessuretijd van de eerste helft. Arjen Robben speelde niet mee. Khalid Boulahrouz zat wel op de reservebank, maar hoefde er niet af te komen.

Fulham leidde na twintig minuten al met 2-0 tegen Arsenal door treffers van McBride en Radzinski. Van Persie bracht voor rust de ploeg van trainer Wenger terug in de wedstrijd, maar kon in de tweede helft niet gelijkmaken. Senderos van Arsenal ging er na 66 minuten ook nog eens af met rood.