AMSTERDAM - Trainer Henk ten Cate van Ajax kan donderdagavond tijdens de thuiswedstrijd in het UEFA-bekertoernooi tegen Espanyol niet over verdediger Jaap Stam beschikken. De aanvoerder ondervindt nog te veel last van een een kneuzing in zijn bovenbeen.

Bekijk video

Ten Cate kan ook geen beroep doen op middenvelder Urby Emanuelson. De international is geschorst wegens de rode kaart die hij vorige week kreeg in de uitwedstrijd tegen Sparta Praag.

Bij een zege op de Spaanse ploeg plaatst Ajax zich voor de derde ronde van het Europese bekertoernooi. De Amsterdammers zijn dan zeker van een eindklassering bij de beste drie ploegen van de groep. Ajax besluit over twee weken de groepsfase met een uitwedstrijd bij Zulte-Waregem.

Roger keert vermoedelijk terug in de basisformatie van Ajax. De Spanjaard speelde in het verleden nog voor Espanyol. Hij kreeg op basis van de laatste training de voorkeur boven Kenneth Perez.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Ogararu, Heitinga, Grygera en Vermaelen; Gabri, Maduro, Sneijder en Roger; Rosales en Huntelaar.