BARCELONA - Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen maakt donderdag zijn terugkeer in de Formule 1. Op het circuit van Barcelona zal de Fin de McLaren MP4-21 testen. Voorlopig gaat het om een eenmalige test, maar een verdere samenwerking lijkt niet uitgesloten.

"Het idee om opnieuw een F1-wagen van McLaren Mercedes te mogen besturen is echt opwindend. Ik kijk er echt naar uit om opnieuw met hen samen te werken. Ik heb recent al een paar keer hun simulator gebruikt en ik wil Ron (Dennis) en Norbert (Haug) bedanken voor deze kans."

Hakkinen zat voor het laatst in een F1-wagen in 2001. Vorig jaar was er al even sprake van een terugkeer bij het F1-team van Frank Williams, maar toen had de Fin nog geen zin in een comeback. Pas toen hij dit jaar naar Brazilië trok om er de laatste race van zijn vroegere rivaal Michael Schumacher mee te maken, kreeg de Finse ex-wereldkampioen opnieuw zin om achter het stuur van een F1-wagen te kruipen.

Meerwaarde

McLaren, het team waarmee hij tweemaal wereldkampioen werd, willigt de wens van de Fin graag in en sluit niet uit dat ze in de toekomst opnieuw gaan samenwerken.

"Op dit moment staan er nog geen verdere tests gepland, maar een rijder van zijn kaliber betekent altijd een meerwaarde voor ons testprogramma", sluit teambaas Ron Dennis een verdere samenwerking niet uit.

Een nieuwe samenwerking met McLaren betekent mogelijk dat de 38-jarige Fin volgend seizoen niet meer voor Mercedes aan de slag gaat in het DTM-kampioenschap.