AMSTERDAM - Paul Bosvelt heeft definitief besloten om aan het eind van dit seizoen een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan. Dat zegt de 36-jarige middenvelder woensdag tegenover De Telegraaf. Voorzitter Koos Formsma heeft nog geprobeerd de speler op andere gedachten te brengen, maar Bosvelt bleef bij zijn besluit zijn contract niet meer te verlengen.

Bosvelt zegt afgelopen maand de knoop echt te hebben doorgehakt. "Ik werd geveld door een fikse griep, zat aan de antibiotica en merkte dat het tegenwoordig toch wat meer tijd vergt om weer op niveau terug te komen." Hij vindt het fijn om te kunnen stoppen nu hij zich nog fit voelt. "Het ergste lijkt me om te spelen vanwege mijn naam en niets meer toe te voegen."

Formsma, de opvolger van Riemer van der Velde, heeft aangegeven Bosvelt graag voor de club te willen behouden. De 29-voudig international ziet dat wel zitten. "Maar daar komen we later op terug. Ik ambieer het trainerschap nog niet en moet kijken wat ik eventueel wel zou willen en kunnen doen."

Bosvelt, die zijn profcarrière in 1989 begon, verruilde medio vorig jaar Manchester City voor de Friese club. Daarvoor kwam hij uit voor Go Ahead Eagles, FC Twente en Feyenoord. Met die laatste club veroverde hij in 2002 de Uefa Cup.