ALKMAAR - Het is niet ondenkbaar dat Martijn Meerdink in de winterstop al vertrekt bij AZ. De eenmalig international is bij de Alkmaarders op een zijspoor beland en komt al geruime tijd niet meer aan spelen toe.

De voormalig speler van De Graafschap liet de voorbije dagen weten weg te willen als zijn situatie niet verandert. Trainer Louis van Gaal reageerde dinsdag enigszins verbaasd: "Ik heb van Martijn nog niet gehoord dat hij per se weg wil. Dat zal hij eerst aan mij moeten vertellen. Dat hij teleurgesteld is, begrijp ik."

"Martijn heeft een leeftijd waarop je wekelijks wilt spelen. Als hij in de winterstop wil vertrekken, krijgt hij van mij de vrijheid om te gaan. Mits ik genoeg alternatieven heb voor zijn positie. Op dit moment heb ik die."

Van Gaal sluit niet uit dat tijdens de winterstop nog meer spelers bij AZ vertrekken. "Dat is heel normaal in de voetbalwereld. Vorig seizoen gebeurde dat ook bij AZ."

Rust

Van Gaal laat Demy de Zeeuw, Rogier Molhoek, Ryan Donk en Kees Luijckx buiten de selectie voor de wedstrijd tegen Slovan Liberec in de UEFA-beker van donderdag. "Deze spelers zijn de voorbije periode tot de rand gegaan. Ik moet ze rust geven", aldus Van Gaal.

Didulica

Naast het viertal ontbreken ook doelman Joey Didulica en verdediger Kew Jaliens in de selectie. Zij zijn allebei geblesseerd. Didulica heeft nog steeds last van hoofdpijn na de tegen PSV opgelopen hersenschudding. Jaliens verrekte vorige week op de training zijn hamstrings. De selectie bestaat uit achttien spelers. AZ is bij een gelijkspel al zeker van de volgende ronde.