ROTTERDAM - Feyenoord maakt zich zorgen voor de komende uitwedstrijd in het UEFA-bekertoernooi tegen AS Nancy, donderdag in Frankrijk. De Rotterdamse club is bang voor ongeregeldheden rondom het duel. Ruim 1200 fans hebben bij de reguliere verkoopkanalen een kaartje voor de wedstrijd in het Stade Marcel Picot aangeschaft.

Feyenoord en de officiële supportersvereniging deden dinsdag op diverse websites een klemmend beroep op het gezonde verstand van de meereizende aanhangers. Beide partijen roepen de fans op zich niet te misdragen.

"Feyenoord en haar supporters hebben bij de UEFA al geen beste naam. Het imago van club en fans is er na de wedstrijd tegen Blackburn Rovers ook niet beter op geworden."

De UEFA kondigde na het duel afgelopen donderdag in De Kuip (0-0) een onderzoek aan. Sommige toeschouwers gooiden bekers met bier en andere voorwerpen naar spelers van de Engelse ploeg. Ook werd regelmatig vuurwerk in het stadion afgestoken. Feyenoord kondigde nadien harde maatregelen tegen de boosdoeners aan.

Misdragingen

De Rotterdamse club staat er door eerdere misdragingen van de eigen aanhang in Basel (december 2004) en in De Kuip tegen Sporting Lissabon (voorjaar 2005) niet best op bij de UEFA. Vorig jaar diende Feyenoord de thuiswedstrijd in de eerste UEFA-bekerronde tegen Rapid Boekarest zonder publiek te spelen naar aanleiding van de rellen in het duel met de Portugese ploeg.

Feyenoord vreest dat de UEFA bij nieuwe ongeregeldheden in Nancy of in het stadion weer een forse straf uitspreekt. Volgens de Rotterdamse clubleiding is bovendien in Frankrijk na de recente rellen bij het duel tussen Paris Saint Germain en Hapoel Tel Aviv, waarbij een Franse supporter door een politieagent werd doodgeschoten, sprake van een verhoogd spanningsveld.

Feyenoord heeft aan alle 1280 supporters die via de club een kaartje hebben gekocht een e-mail met nadere informatie gestuurd. Hoewel het duel nog niet is uitverkocht, heeft AS Nancy de kaartverkoop inmiddels stopgezet. Feyenoord raadt supporters die geen kaart hebben "ten strengste" af naar Frankrijk te vertrekken.