ROME - Lazio heeft de kwartfinales bereikt van het toernooi om de Italiaanse voetbalbeker. De Romeinen wonnen ook het tweede duel tegen Empoli, nu uit met 2-1. Voor eigen publiek was het 2-0 geworden.

Chieso opende de score voor Lazio donderdagavond vlak voor rust. Na ruim een uur besliste verdediger Pancaro de wedstrijd door een vrije trap van Chiesa hard binnen te koppen. Grieco deed iets terug voor Empoli na een blunder van Colonnese.

Inter uitgeschakeld

Internazionale liet zich onaangenaam verrassen door Bari, dat in Milaan een voorsprong van 1-0 kwam verdedigen. De bezoekers, in de tweede divisie allesbehalve hoogvliegers (18e), deden in San Siro meer dan dat. Ze wonnen dank zij groot fysiek vermogen en inzet opnieuw, nu met 2-1.

Alle doelpunten vielen na rust. Conçeiçao gaf Inter eerst nog uitzicht op een goed resultaat. Zijn ploeggenoot Gamarra bedierf de vreugde daarover snel door drie minuten later al in eigen doel te schieten. De Milanezen, zonder het schuttersduo Vieri en Crespo, kwamen niet over deze dreun heen. Spinesi wreef in blessuretijd nog wat meer zout in de wond.

Perugia schaarde zich wel bij de laatste acht ten koste van een club uit de Serie B, Sampdoria. Vryzas, vlak voor rust, en Miccoli, in de laatste minuut, bepaalden de eindstand op 2-0. In Genua was al gelijkgespeeld: 1-1.

Sampdoria speelde ruim drie kwartier met tien man. Aanvaller Bazzani kreeg rood omdat hij William Viali velde met een elleboogstoot. Niettemin kregen de bezoekers een kwartier voor tijd een uitgelezen mogelijkheid langszij te komen. Rabito miste echter een strafschop.