AMSTERDAM - Peter Nowak, de trainer van DC United, heeft zijn speler Freddy Adu aangeraden om voor PSV of Ajax te gaan voetballen. Dat zegt hij dinsdag in de Britse krant The Guardian. Het 17-jarige Amerikaanse toptalent loopt momenteel stage bij Manchester United, maar Nowak vindt een overstap naar een van de Nederlandse topclubs veel verstandiger.

Nowak denkt dat de aanvaller zich bij Manchester onvoldoende kan ontwikkelen. "Bij PSV en Ajax krijgen jonge spelers een kans", zegt de voormalig Pools international. "Hij heeft veel speelminuten nodig om wat meer ervaring op te doen." Technisch directeur Dave Kasper valt zijn trainer bij.

"Je ziet aan Carlos Tévez bij West Ham United hoe moeilijk het is voor jonge spelers om zich aan te passen in de fysiek zware Engelse competitie", waarschuwt hij. "In Nederland wordt technischer gevoetbald. Dat past veel beter bij iemand van zijn leeftijd."

Adu maakte drie jaar terug op 14-jarige leeftijd zijn debuut bij DC United, waarmee de geboren Ghanees de jongste speler is die ooit zijn opwachting maakte in de Amerikaanse competitie. De éénvoudig international, die al een lucratief sponsorcontract bij Nike op zak heeft, kwam in 87 optredens bij DC United tot elf treffers.