NIEUWEGEIN - De organisatie van het wereldkampioenschap honkbal vorig jaar in Nederland heeft een tekort van 350.000 euro opgeleverd. De directeur van de KNBSB,Hans Meijer, heeft dit maandag bevestigd.

Het evenement werd georganiseerd door de stichting SIBEN en stond hierdoor los van de bond. Maar de bond zal wel gedeeltelijk voor het tekort moeten opdraaien. "We proberen nu met alle partijen hiervoor een oplossing te vinden. We hopen hier aan het einde van het jaar uit te zijn", aldus Meijer. De bond heeft de leden afgelopen weekeinde in de bondsraad gevraagd een bedrag van 32.000 euro hiervoor vrij te mogen maken.

Meijer noemt het wel teleurstellend dat het toernooi met een verlies werd afgesloten. "Dat is jammer als het sportief zo goed draait. Het kostenplaatje is echter door een aantal zaken beïnvloed. We kregen bijvoorbeeld op het laatste moment beveiliging opgelegd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook deden er twee teams meer mee."

Volgens Meijer valt het verlies op het totale budget van acht miljoen euro ook wel mee. "Met zo'n bedrag kun je het ook in een ander daglicht zien."