NIEUWEGEIN - De Nederlandse volleyballers beginnen in een sterke poule aan de verdediging van de titel in de European League. De mannen van bondscoach Peter Blangé moeten het in de groepswedstrijden opnemen tegen Duitsland, België en Spanje.

De Europese bond CEV heeft besloten in 2007 het oude systeem te hanteren met een dubbele competitie verdeeld over zes speelweekeinden en dus niet in toernooivorm in elk land.

Nederland opent de European League in het weekeinde van 25 tot en met 27 mei met een dubbele confrontatie met Spanje. Op 6 en 7 juli staat de Final Four gepland. Nederland heeft zich voor de organisatie van dit eindtoernooi kandidaat gesteld.

Blangé

Blangé is blij met de sterkte van de poule: "We spelen in totaal twaalf wedstrijden tegen drie teams, dus dan hebben we er het meeste aan als dat goede tegenstanders zijn."

Hij vindt het gekozen spelsysteem minder: "Het mooiste is natuurlijk een toernooivorm in elk land zoals we afgelopen zomer hadden. Dan heb je als organisatie veel meer te bieden aan sponsors en publiek. Kennelijk zijn sommige landen en de CEV het daar niet mee eens, dat is jammer."