WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft maandag de samenwerking met hoofdcoach Adrie Koster met onmiddellijke ingang beëindigd. Als gevolg van de tegenvallende resultaten hebben de clubleiding en de 52-jarige trainer in onderling overleg besloten om niet meer met elkaar door te gaan. Ook assistent-trainer Ton Verkerk is uit zijn functie ontheven.

"Beide partijen zijn tot deze beslissing gekomen in een gesprek dat maandagochtend heeft plaatsgevonden", liet RKC Waalwijk weten. "Gezien de gelijkwaardige samenwerking tussen beide trainers wordt de assistent-trainer medeverantwoordelijk gesteld voor de tegenvallende prestaties."

Koster sprak in het Radio 1 Journaal van een optelsom. "Het was een slecht weekeinde voor ons. Zelf verloren we van Willem II en onze directe concurrenten ADO Den Haag en Sparta wonnen. Dan kom je op de onderste plaats terecht en weet je dat je iets kunt verwachten. Maar leuk is anders."

De clubleiding benadrukte dat niet alleen de slechte resulaten in dit seizoen een rol hebben gespeeld in de besluitvorming over het duo Koster/Verkerk. Het gehele jaar 2006 is daarop van invloed geweest, zo gaf het bestuur aan in een persverklaring.

Stand

RKC Waalwijk haalde uit veertien duels slechts acht punten. RKC won dit seizoen in de eredivisie pas één keer, met 1-0 van ADO Den Haag. In de KNVB-beker schakelde RKC eerder deze maand nog wel Feyenoord met 3-2 uit.

Koster was sinds de zomer van 2005 werkzaam bij RKC. Vorig seizoen eindigde de Waalwijkse club op de twaalfde plaats. Adrie Bogers, de trainer-coach van Jong RKC Waalwijk, neemt voorlopig de taken van Koster over. "Met nieuwe invloeden hoopt de clubleiding dat het tij snel zal keren en de weg naar boven weer wordt ingeslagen", aldus de Brabantse club.

Adelaar

Koster, geboren in Zierikzee, is de tweede coach in de eredivisie die dit seizoen zijn baan verliest. Vorige week maandag stapte Frans Adelaar op bij ADO Den Haag wegens aanhoudende bedreigingen door Haagse 'supporters'.

Koster werkte eerder als trainer-coach bij Willem II, Roda JC, Helmond Sport, TOP Oss, Excelsior en VVV-Venlo. De drievoudige international stond als speler onder contract bij Roda JC en PSV.