ROME - AS Roma heeft zijn opmars in de Serie A voortgezet. De Romeinen wonnen uit bij Sampdoria met 4-2 en stegen naar de tweede plaats. Het verschil met koploper Internazionale is vier punten.

Inter zegevierde zondagavond in de topper op Sicilië tegen Palermo met 2-1. Oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic zette de Milanezen op voorsprong.

De Zweed scoorde al na zeven minuten. De Braziliaan Amauri gaf Palermo vlak voor rust hoop op een stunt. De Franse international Patrick Vieira, overgekomen van Juventus, besliste het duel na een uur in het voordeel van Inter.

Totti

De Romeinen wonnen zondag voor de vijfde keer op rij. Aanvoerder Francesco Totti maakte twee doelpunten voor AS Roma, dat ook Simone Perrotta en Christian Panucci zag scoren.

AC Parma, dat donderdag Europees nog wel met 2-1 won van SC Heerenveen, verloor opnieuw. Catania was op eigen veld te sterk: 2-0. Parma verloor al negen keer en blijft steken op de zestiende plaats, met acht punten uit dertien duels.

Maldini

Stadgenoot Lazio Roma boekte alweer de derde opeenvolgende competitiezege door Ascoli met 3-1 te verslaan. AC Milan, mede door de puntenaftrek aan het begin nog steeds maar vijftiende, won zaterdag al met 1-0 van Messina. Die zege dankte de club aan de oude Paolo Maldini. De 38-jarige verdediger scoorde voordat een kwartier was verstreken.