NIEUWEGEIN - Bondscoach Avital Selinger is ingenomen met de loting voor de World Grand Prix. De Nederlandse volleybalsters mogen in 2007, na een jaar afwezigheid, weer meedoen aan dit prestigieuze toernooi. Dat begint voor Oranje in Italië (3-5 augustus), met wedstrijden tegen het gastland, Brazilië en Taiwan.

Het weekeinde daarop speelt Nederland in Tokio tegen Japan en opnieuw Brazilië en Taiwan. In de laatste voorronde in Macao zijn China, Verenigde Staten en Rusland de opponenten. De beste vijf uit de kwalificaties plus de Chinese ploeg plaatsen zich voor de eindstrijd in Ningbo (22-26 augustus).

"Het is belangrijk voor de ontwikkeling van dit team op het allerhoogste niveau te spelen. Dat kan zeker in de World Grand Prix. Maar we willen natuurlijk ook hoog eindigen met het oog op de wereldranking", zei Selinger.

Aanvoerster Ingrid Visser viel hem vrijdagavond bij. "Het ziet er zwaar uit en dat zal het ook zeker voor ons worden. Dat is goed voor het leeproces. Zoals we op het afgelopen WK al zagen, we komen steeds dichterbij."