NYON - De Europese voetbalbond heeft een onderzoek gelast naar een incident in De Kuip tijdens de wedstrijd van Feyenoord tegen Blackburn Rovers (0-0). De Noorse aanvaller Morten Gamst Pedersen kreeg donderdag in de dertiende minuut een beker bier naar zijn hoofd geslingerd toen hij een inworp wilde nemen.

De waarnemer van de UEFA meldde het voorval. De zaak zal nu worden onderzocht. Eventuele sancties zijn te verwachten op 7 december. Pedersen koos ervoor geen klacht in te dienen wegens de bierdouche.

"Ik laat het aan de UEFA over om in actie te komen of niet. Ik kreeg bier in m'n gezicht en had daardoor wat plakkerige ogen. Het had erger kunnen zijn. Het was gelukkig niets hards. Ik heb er niks aan overgehouden. Maar dit hoort niet op het voetbalveld", reageerde hij tegenover de BBC.

Onstemd

Feyenoord was zeer onstemd over de misdragingen van enkele bezoekers. Behalve het gooien met plastic glazen bier werd er ook vuurwerk afgestoken. "Het is bij iedereen bekend dat we sinds de gebeurtenissen rondom Feyenoord - Sporting extra in de gaten worden gehouden door de UEFA", zei de verbolgen directeur Onno Jacobs op de website van de Rotterdamse club.