RIJSWIJK - Slovan Liberec heeft donderdag in de groepsfase van de UEFA-beker met 4-1 gewonnen van Grasshoppers. Voor de Tsjechen scoorden Blazek, Zapotocny, Papousek en Frejlach. Schwegler maakte het enige doelpunt voor de Zwitsers.

Slovan Liberec is volgende week in Alkmaar tegenstander van AZ, dat met zes punten de leiding heeft in groep C. De Tsjechen hebben na drie wedstrijden vier punten, terwijl Grasshoppers nog puntloos is.

Sevilla

De andere wedstrijd in deze poule tussen Sevilla en Braga eindigde in 2-0 voor de Spanjaarden. Luis Fabiano en Ernesto Chevanton maakten de treffers. Sevilla heeft na twee wedstrijden vier punten, terwijl Braga uit drie wedstrijden drie punten heeft gesprokkeld.

Espanyol

Ajax, dat zelf 0-0 speelde bij Sparta Praag, zag het Spaanse Espanyol de koppositie overnemen in groep F. De tweede club van Barcelona deed dat ten koste van het Belgische Zulte-Waregem. In het zeer matig gevulde olympisch stadion werd het liefst 6-2: Garcia met drie treffers en Pandiani (2) waren de gevierde spelers. Espanyol is de volgende tegenstander van de Amsterdammers.

Basel

In de poule van Feyenoord hielden Basel en Nancy elkaar op 2-2. Basel, dat in de eerste wedstrijd ook al gelijkspeelde tegen Feyenoord, kwam tweemaal op achterstand. De doelpunten bij Nancy kwamen van Kim en Berenguer. De Australische internationals Scott Chipperfield en Mile Sterjovski bezorgden de Zwitsers echter nog een gelijkspel. Nancy heeft vier punten; Basel twee.

Lens

Odense BK en Lens, tegenstanders van SC Heerenveen, speelden gelijk: 1-1. Odense leek lange tijd op een overwinning af te stevenen (doelpunt Grahn), maar twee minuten voor tijd maakte Jemaa gelijk. Beide ploegen hebben vier punten verzameld.

Glasgow Rangers

Glasgow Rangers heeft zich na drie wedstrijden verzekerd van een plek in de volgende ronde. Een gelijkspel (2-2) tegen Auxerre volstond hiervoor. Voor de Schotten, die twee keer op achterstand kwamen, scoorden Novo en Boyd.

Tottenham

Ook Tottenham Hotspur heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. De ploeg van Martin Jol won bij Bayer Leverkusen met 0-1. Het winnende doelpunt kwam van de Bulgaar Dimitar Berbatov, die vorig jaar nog in het shirt van Leverkusen speelde.