ROTTERDAM - Feyenoord doet in poule E van het UEFA-bekertoernooi aardig mee, maar de Rotterdamse ploeg wacht nog wel op de eerste zege. Ook aan de tweede groepswedstrijd hield de ploeg van coach Erwin Koeman een puntje over. Koploper Blackburn Rovers kwam in De Kuip met 0-0 lekker weg.

Met zeven punten uit drie duels is de Engelse formatie zeker van plaatsing voor de derde ronde. Feyenoord, dat eerder tegen FC Basel op 1-1 uitkwam, is met twee punten nog lang niet veilig. Met de wedstrijden tegen AS Nancy (uit) en Wisla Krakow (thuis) nog op het programma, hebben de Rotterdammers de kansen wel in eigen hand.

Het begin van Feyenoord was niet bepaald hoopgevend. De manschappen van Koeman lieten zich op alle fronten aftroeven door Blackburn, dat toch met aanvoerder André Ooijer aantrad. De 32-jarige international bleek ondanks een recente beenblessure speelklaar.

Blackburn, in de lang niet volle Kuip gesteund door ruim 2500 luidruchtige fans, leek een thuiswedstrijd te spelen. De nummer vijftien van de Premier League nam vanaf de eerste minuut het initiatief, speelde fel op de bal en tegenstander, onderhield een hoog tempo en toonde veel aanvalsdrang. Feyenoord wist zich geen raad met de Britse dadendrang en dreigde vooral op het middenveld onder de voet te worden gelopen.

Lucius

In die linie maakte Theo Lucius verrassend zijn rentree. De aanvoerder speelde in de laatste, succesvolle serie wedstrijden tot ieders tevredenheid als libero. Die positie was in het duel met Blackburn voor Serginho Greene, die dit seizoen door het halve team zwerft, maar altijd op een basisplaats kan rekenen.

Met pijn en moeite bleef het onrustige Feyenoord in de beginfase overeind. Halverwege de eerste helft veranderde het spelbeeld aanzienlijk. Dat was vooral te danken aan een paar bevliegingen van spits Angelos Charisteas, die feitelijk voor de eerste keer in het Feyenoordshirt liet zien dat hij best aardig kan voetballen.

Door een aantal knappe acties van de Griek ontstonden enkele grote kansen voor Feyenoord. Nicky Hofs was het dichtste bij de openingstreffer, na een soepele aanval vlak voor rust. Ooijer kon in de doelmond nog net redding brengen.

Kansen

Feyenoord, met steeds meer greep op het middenveld, ging na de pauze onverdroten door met het creëren én het missen van kansen. Binnen drie minuten verzuimden Buijs, Charisteas en Huysegems de score te openen. Daarna maakte de jonge linksback Royston Drenthe enkele domme acties. De Feyenoorder kwam met geel goed weg.

Beiden ploegen bleven in de levendige slotfase voor de winst gaan. Na een fout van Greene was de beste kans voor Savage. Zijn schot ging net naast het doel van Henk Timmer.

Koeman

Erwin Koeman was na het gelijkspel niet tevreden over het resultaat, maar wel over het spel van zijn ploeg. "De eerste 20 minuten waren wat onwennig, maar daarna was het veldspel prima."

De trainer van de Rotterdammers zag zijn ploeg veel kansen creëren, maar niet scoren. "We hebben zeker vijf a zes goede kansen gehad. Charisteas, die voor ons een grote aanwinst is, weet dat hij doelpunten moet maken. En hij had vandaag kunnen en moeten scoren. Het is jammer, want we waren beter dan Blackburn Rovers, dat toch een club uit de Engelse Premier League is. Dat moet toch een stimulans voor ons zijn."

Ook aanvoerder Theo Lucius baalde van de gemiste kansen, maar zag toch een positief punt in de ontmoeting met Blackburn Rovers. "Voor het eerst dit seizoen hadden we alles redelijk onder controle. Laten we dus niet bij de pakken neerzitten, want ook dit gelijkspel is een goed resultaat."