AMSTERDAM - Frank Rijkaard weet nog steeds zeker dat FC Barcelona niet de eerste titelverdediger wordt die de groepsfase van de Champions League niet overleeft. De ploeg van de Nederlandse trainer staat met nog één duel te spelen derde in groep A, met twee punten achterstand op Chelsea en Werder Bremen.

De Catalanen kunnen de volgende ronde alleen nog bereiken als ze over twee weken in eigen stadion Werder Bremen verslaan.

Bremen was woensdag verrassend de sterkste in de thuiswedstrijd tegen groepsleider Chelsea. Per Mertesacker hielp de Duitsers met de eerste Champions League-treffer uit zijn carrière aan de overwinning.

Optimistisch

Ondanks dat Werder eind september Barça in Bremen op 1-1 hield, twijfelt Rijkaard niet aan een goed resultaat in Camp Nou. "Ik ben optimistisch over de laatste groepswedstrijd", verklaart hij donderdag in de Spaanse krant El Mundo Deportivo.

Ronaldinho

Steraanvaller Ronaldinho stelt dat zijn team 'klaar is om de finale tegen Werder Bremen te winnen'. "Deze wedstrijd heeft geen uitgesproken favoriet, maar we hebben het thuisvoordeel. Daar zal onze tegenstander het heel moeilijk mee krijgen."