NEWCASTLE - Drie spelers van Celtic zitten sinds dinsdagavond vast na een incident in een nachtclub in Newcastle. De BBC meldde dat het gaat om de Nederlander Bobby Petta, de Belgische international Joos Valgaeren en de Zweedse verdediger Johan Mjallby.

De drie zijn opgepakt in verband met de diefstal van een camera van een persfotograaf. Middenvelder Neil Lennon zou ook gearresteerd zijn, maar later weer vrijgelaten. Het verdachte trio wordt woensdag verhoord op het politiebureau.

De voetballers waren dinsdagavond met een aantal teamgenoten op bezoek in nachtclub Buffalo Joe's in Newcastle. In de zaak waren verscheidene persfotografen aanwezig, van wie er een aangifte deed van diefstal. Na een kort onderzoek besloot de politie de drie voetballers op te pakken.

De camera is teruggevonden en inmiddels weer overgedragen aan de eigenaar. Celtic wil nog geen commentaar geven. De club onderzoekt de zaak.

Bobby Petta

Bobby Petta staat sinds 1999 onder contract bij de Schotse club. De 28-jarige aanvaller is afkomstig van de jeugdopleiding van Feyenoord, maar heeft toen nooit zijn waarde in de Rotterdamse hoofdmacht kunnen bewijzen. Na een driejarig verblijf bij het Engelse Ipswich Town, speelt hij nu bij Celtic. Zijn teamgenoot Joos Valgaeren, die ook betrokken is bij het incident, heeft eerder bij Roda JC gespeeld.