MELBOURNE - Pete Sampras en Amelie Mauresmo doen in januari niet mee aan de Australian Open. Sampras heeft besloten zijn loopbaan voort te zetten, maar hij vindt de voorbereidingstijd voor het eerste grandslam van 2003 te kort. Tegenover de Los Angeles Times verklaarde de Amerikaan dat hij wel verder gaat met tennis.

Daarover twijfelde Sampras eerder openlijk. De 31-jarige veertienvoudig grandslamwinnaar heeft naar eigen zeggen nog steeds plezier in tennis. "Vorige week heb ik het besluit genomen verder te gaan. Mijn doel is hetzelfde als tien jaar geleden: grandslams winnen."

Sampras verwacht zijn eerste toernooi in 2003 te spelen in februari in San Jose. Daarna plant hij optredens in Indian Wells en Miami. Ook de grandslams Roland Garros, Wimbledon en US Open, waar hij zijn titel verdedigt, staan op het programma.

Amelie Mauresmo heeft last van een knieblessure en meldde zich daarom af bij de toernooi-organisatie. De Franse nummer zes van de wereld hoopt in februari terug te keren bij het indoortoernooi van Parijs.