RIJSWIJK - Internazionale en Chelsea hebben zich woensdag geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Milanese ploeg versloeg in groep B concurrent Sporting Lissabon met 1-0. De Londense formatie verloor met 1-0 bij Werder Bremen, maar belandde in groep A toch in veilige haven.

AS Roma liet door een nederlaag bij Sjaktar Donetsk (1-0) de kans op voortijdige kwalificatie liggen in groep D. Ook in groep A, met Werder Bremen en Barcelona als gegadigden, valt de beslissing tijdens de zesde en laatste speelronde op 5 december.

Werder Bremen

Werder Bremen, dat eerder in Londen met 2-0 verloor, toonde in het volgepakte Weserstadion weinig ontzag voor Chelsea. De Duitse ploeg kwam dankzij een krachtige kopbal van Per Mertesacker in de 27e minuut op voorsprong. Na een uur keek Chelsea, met Khalid Boularouh in het basisteam, nog altijd tegen de achterstand aan.

Met een dubbele wissel (Robben en Sjevtsjenko voor Drogba en Mikel) trachtte coach José Mourinho tevergeefs het duel een positieve wending te geven. Chelsea kwalificeerde zich dankzij een beter onderling resultaat met Werder Bremen toch voor de laatste zestien.

Barcelona

Barcelona, met Giovanni van Bronckhorst op de bank, deed wat het moest doen doen in Bulgarije. De ploeg van coach Frank Rijkaard versloeg het nog puntloze Levski Sofia met 2-0. Giuly en Iniesta scoorden. Chelsea en Werder Bremen staan op tien punten, Barcelona heeft er acht. De afsluitende duels: Chelsea - Levski en Barcelona - Werder Bremen.

Bayern München

In groep B behield Bayern München de ongeslagen status. De ploeg van de Nederlandse basisspelers Roy Makaay en Mark van Bommel nam op het kunstgras bij figurant Spartak Moskou genoegen met 2-2. Pizarro scoorde twee voor de Duitsers, die al zeker waren van plaatsing.

Internazionale

In de andere groepswedstrijd sloeg Internazionale een aanval van Sporting Lissabon op de tweede plaats af: 1-0. Crespo scoorde in de 36e minuut. Daarmee stelde Inter de plaats in de achtste finales veilig. In de laatste wedstrijd bij Bayern spelen de Italianen nog om de groepswinst.

Liverpool

In groep C, met Liverpool en PSV als onbereikbare concurrenten, behaalde Bordeaux de eerste zege. De Franse ploeg versloeg Galatasaray met 3-1 door doelpunten van Alonso, Laslandes en Faubert. Bordeaux, dat de groepsronde bij PSV afsluit, verzekerde zich daarmee van een plaats in het UEFA-bekertoernooi. Het Galatasaray van coach Erik Gerets is volledig uitgeschakeld.

Valencia

In groep D bleef het al geplaatste Valencia ongeslagen. De Spaanse ploeg won met 2-0 van Olympiakos. Angulo opende op slag van rust de score. Morientes sloeg meteen na de pauze toe. AS Roma liet in Oekraïne de kans op plaatsing liggen. De Italiaanse ploeg verloor met 1-0 bij Sjaktar Donetsk. Marica hield de thuisploeg in de race voor de tweede plaats.