AMSTERDAM - David Coulthard heeft hard uitgehaald naar collega's Rubens Barrichello en Nico Rosberg. De twee coureurs weigerden genomineerd te worden voor een bestuurlijke functie binnen de Grand Prix Drivers Association (GPDA).

De Schotse coureur wil, na meer dan een decennium een van de voorzitters van de GPDA te zijn geweest, terugtreden uit de organisatie. Ook Michael Schumacher legde onlangs zijn functie binnen de GPDA neer. Als vervangers zijn Fernando Alonso, Ralf Schumacher en Mark Webber bereid gevonden de taken van de twee over te nemen.

Michael

Coulthard beschuldigde niettemin sommige coureurs ervan alleen maar van de sport te nemen en niks terug te geven. Hierbij gaf de Schot Barrichello en Rosberg als voorbeeld. "Michael heeft veel van de sport gekregen, maar hij heeft ook veel terug gegeven. Ik heb minder gekregen en heb ook minder gegeven. Maar ik heb zeker gegeven", verklaarde Coulthard.

"Er zijn sommige die alleen maar nemen. Bijvoorbeeld Rubens. Ik heb jaren tegen hem geracet en hij is een getalenteerde aardige man, maar het enige wat hij doet is opdagen, zijn race rijden en vervolgens weer snel wegwezen." Coulthard had ook de 21-jarige Rosberg gevraagd deel te nemen aan de GPDA, maar hierop kreeg hij, naar eigen zeggen, een simpel "absoluut niet" als antwoord.

Volgens de veteraan is de GPDA de enige manier waarop coureurs invloed kunnen uitoefenen op hun sport. "Ik kan het mij niet voorstellen dat iemand niet zou willen deelnemen aan een forum dat als doel heeft de veiligheid van de coureurs te waarborgen. Als iemand als Nico zegt dat hij daar nog niet klaar voor is, dan is dat complete onzin."