AMSTERDAM - Sjeng Schalken maakt zijn rentree op de tennisbaan. De 30-jarige Limburger speelt volgende week zaterdag in Hoensbroek waarschijnlijk een demonstratiewedstrijd tegen zijn landgenoot Paul Logtens.

Na dat toernooi vertrekt de tennisser naar het Oostenrijkse Sankt Anton, waar hij de gelegenheid heeft om met internationale toppers te trainen, die daar meedoen aan het jaarlijkse exhibitietoernooi. De speler had last van verschillende blessures, waaronder een hernia.

Tennissen

Schalken sluit zelfs deelname aan de Nederlandse Masters niet uit. Die vinden van 11 tot en met 17 december plaats in Rotterdam. "Het is goed om te voelen dat ik weer met veel plezier op de baan sta en echt weer zin heb om te gaan tennissen", constateert de voormalige nummer elf van de wereld woensdag in De Telegraaf. "En ik verbaas mezelf dat ik op de baan niet tegen grote problemen aanloop."

Toch kijkt de tennisser zo min mogelijk vooruit. "Het is moeilijk om te beslissen wat ik in 2007 allemaal ga doen. Ik ben de allerlaatste om te roepen dat ik terugkeer aan de top", zegt de speler, die alweer droomt over het spelen van een Daviscupwedstrijd.

Schalken speelde in februari zijn laatste wedstrijd. In zijn loopbaan won hij negen titels in het enkelspel en behaalde hij zes toernooizeges in het dubbelspel. Zijn hoogste klassering op de wereldranglijst is de elfde positie. Die bereikte hij voor het laatst in april 2003.