GRONINGEN - AZ kan na de overwinning van vorige week vrijdag op eigen veld tegen FC Den Bosch de blik naar boven blijven richten in de KPN Eredivisie. De ploeg van trainer Henk van Stee boekte woensdagavond in en tegen FC Groningen opnieuw een zege: 0-1.

Matchwinner was de invallende spits Robin Nelisse die bij het scoren een hand gebruikte. Het was de eerste uitoverwinning van de Alkmaarders, die nu met twintig punten op de achtste plaats staan.

FC Groningen begon redelijk overtuigend aan het duel. De noordelingen zetten AZ vast op eigen helft, maar dwongen weinig uitgespeelde kansen af. Alleen Tuhuteru en Elshot waren gevaarlijk. Beide spelers lieten aardige kansen liggen.

Na rust werd het aanvallende spel van Groningen voortgezet. AZ bleef op alle fronten knoeien. Onnodig balverlies en geen creativiteit deden het ergste vrezen. Het leverde voor Groningen echter geen rendement op. Een hoekschop van AZ in de 78e minuut veroorzaakte tot ongeloof van iedereen bijna een doelpunt. Elshot wist de bal van invaller Nelisse net voor de doellijn weg te trappen.

Drie minuten voor het eindsignaal was iedereen onthutst. Opnieuw een hoekschap en ditmaal scoorde Nelisse. Zijn succesvolle doelpoging ging meer met de hand dan met het hoofd. De handsbal werd niet gezien door het arbitrale trio dat de goal toekende. Nelisse bekende onmiddellijk na afloop dat hij hands had gemaakt.

FC Den Bosch - Graafschap

FC Den Bosch klopte dinsdagavond het bezoekende De Graafschap met 3-1. Spits Van den Eede besliste het duel in de tweede helft de wedstrijd met twee doelpunten waarvan een uit een strafschop. Het duel was begonnen met twee vroege treffers. In de eerste minuut scoorde De Freitas voor Den Bosch en acht minuten later deed Van Vossen dat voor De Graafschap.

/DOSSIEREredivisie