LIVERPOOL - PSV verdedigt woensdagavond in en tegen Liverpool de ongeslagen status in groep C van de Champions League. Ook de Engelse ploeg van Boudewijn Zenden en Dirk Kuyt heeft in deze poule nog niet verloren. Beide teams hebben tien punten en zijn al geplaatst voor de volgende ronde.

Bekijk video

De winnaar van het duel op Anfield Road is zeker van de groepszege en daarmee van de kans op een betere loting voor de achtste finales. Het eerste duel tussen PSV en Liverpool eindigde in Eindhoven in 0-0.

Barcelona

Voor titelhouder Barcelona is het in Bulgarije bij het nog puntloze Levski Sofia alles of niets. De ploeg van trainer Frank Rijkaard staat in groep A pas op vijf punten.

Chelsea (tien) en Werder Bremen (zeven) hebben betere vooruitzichten, maar spelen in Duitsland wel tegen elkaar. Arjen Robben behoort niet tot het Engelse basisteam, Khalid Boulahrouz wel.

Bayern

Bayern München speelt zeer tegen de zin van trainer Felix Magath op een kunstgrasveld tegen Spartak Moskou. De Duitse ploeg van spits Roy Makaay en middenvelder Mark van Bommel is al geplaatst voor de laatste zestien, de Russische formatie is al uitgeschakeld.

Magath vindt het belachelijk dat Spartak toestemming van de UEFA heeft gekregen om de thuiswedstrijden op een onnatuurlijke ondergrond af te werken. Hij spreekt van competitievervalsing en van onnodige gezondheidsrisico's.