LIVERPOOL - PSV'er Jan Kromkamp moest zich dinsdag, de dag voor de Champions League-ontmoeting tegen zijn oude club Liverpool, verdedigen voor uitspraken die hij nooit heeft gedaan.

Op diverse websites in de Engelse media verschenen afgelopen week teksten van de rechtsback. Hij zou 'the reds' een team vinden vol zwakke plekken en hun spel verafschuwen.

Kromkamp haastte zich dinsdagavond zijn waardering voor Liverpool uit te spreken en ontkende ooit negatief over de club te hebben gesproken, iets dat werd bevestigd door de perschef van PSV, die bij het telefoongesprek aanwezig was.

Onzin

"Het is totale onzin", aldus de verdediger. "Ik heb een interview van vijf minuten gegeven aan een radiostation en daarin was ik heel positief over de club, de spelers en coach Rafael Benitez. Ik heb hier met heel veel plezier gevoetbald en ben blij om terug te zijn. Ik heb geen enkele reden om me negatief over deze club uit te laten en heb dat ook niet gedaan."

Zelfs in de persconferentie van Benitez ging het over de vermeende uitspraken van Kromkamp. De Spanjaard wilde er niet al te diep op ingaan. "Het is logisch dat een speler die hier heeft gevoetbald onze zwakheden kent. Maar hij kent ook onze kracht en daar praat ik liever over."