DEN HAAG - De officiële fanclub van ADO Den Haag heeft supporters van de Haagse voetbalclub opgeroepen massaal een vergadering bij te wonen op donderdag 23 november. Supporters mogen op de bijeenkomst in stadion Zuiderpark hun zegje doen over de toestand van de club.

ADO is in crisis na de bestorming van Haagse supporters afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. Scheidsrechter Bossen staakte het duel met een stand van 0-3. Trainer Frans Adelaar voelde zich zondag zo bedreigd, dat hij maandag besloot op te stappen bij de hekkensluiter.

Afgekeurd

De Fanclub ADO Den Haag heeft de bestorming van het veld in een persverklaring afgekeurd. De supportersverenging brengt wel begrip op voor de onbezonnen actie. De trouwste fans voelen zich volgens de verklaring genegeerd door het bestuur van ADO, dat steeds zou weigeren overleg te voeren met de supporters. "Het was een daad uit liefde voor de club."

De supporters willen het donderdag hebben over het nieuwe stadion, de prestaties van ADO en de manier waarop de club met de fans omgaat. "Nu is het moment om in actie te komen", aldus aftredend voorzitter Ike Simoncini in de persverklaring. "Praten met de club wordt steeds moeilijker en wij voelen aan dat het vandaag of morgen helemaal uit de hand gaat lopen en juist dat willen we voorkomen."

Onderzoek

De KNVB is inmiddels begonnen met een onderzoek naar de gestaakte wedstrijd en de politie Haaglanden gaat videobeelden analyseren die na afloop van het duel buiten het stadion zijn gemaakt. Aan de hand daarvan bekijkt het korps of ze Haagse supporters kan aanhouden die strafbare feiten hebben gepleegd.