AMSTERDAM - Trainer Henk ten Cate verwacht niet dat Zdenek Grygera volgend seizoen nog bij Ajax speelt. De Tsjechische verdediger liet de leiding van de Amsterdamse club onlangs opnieuw weten dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen.

Bekijk video

"Hij is toe aan iets anders", weet Ten Cate. "Hij wil na vier seizoenen Ajax andere culturen leren kennen. Dat is jammer, maar begrijpelijk. Ik verwacht niet meer dat hij op zijn besluit terugkomt. Hij heeft daar goed over nagedacht."

Grygera

Grygera behoort dit seizoen tot de beste spelers van Ajax. Ten Cate beseft dat de verdediger in de winterstop nog geld op kan leveren. Na het seizoen neemt Grygera transfervrij afscheid. "Bij een heel goed bod in de winterstop is een vertrek bespreekbaar", aldus Ten Cate.

Rosenberg

De oefenmeester van Ajax bestrijdt dat Markus Rosenberg de Amsterdamse club wil verlaten. De aanvaller krijgt weinig speeltijd en zou in een interview met een Zweedse krant hebben laten weten dat hij weg wil bij Ajax.

"Iemand die weg wil, mag van mij weg", aldus Ten Cate. "Graag zelfs, maar dan moet hij wel met een club komen. Ik heb Rosenberg aangesproken. Hij zegt dat hij wil blijven. Zweedse journalisten hebben zijn teksten niet goed weergegeven. Misschien moet hij voortaan een interview voor publicatie doornemen. Dat is gebruikelijk bij Ajax."

Rosales

Mauro Rosales baalt van het gerucht dat hij Ajax zou willen verlaten. Nadat de vleugaanvaller van Ajax zondag in het competitieduel met FC Twente op de tribune zat, werd in de media gesuggereerd dat de Argentijn op een transfer zou aansturen. "Ik ben er helemaal de persoon niet naar om mijn club te vragen om een transfer. Ik wil voetballen. Bij Ajax", stelt hij op de website van de Amsterdamse club.

De Zuid-Amerikaan, die de afgelopen weken door Tom de Mul op de rechtervleugel is verdrongen, zat tegen Twente niet op de bank omdat hij die week vier dagen ziek was. "Ik had koorts en sprak daar afgelopen zaterdag over met de trainer. We spraken toen af dat het beter was om zondag niet te spelen. Dat was voor mij ook te accepteren. Ik weet dat de trainer alleen spelers kan gebruiken die honderd procent fit zijn. Ik werkte extra hard om weer helemaal fit te worden, maar FC Twente kwam gewoon niet op het goede moment."