AMSTERDAM - Arsène Wenger is zich er van bewust dat Arsenal dinsdag geen misstap kan maken in de Champions League-wedstrijd tegen Hamburger SV. "We staan onder zware druk om een goede prestatie neer te zetten", stelt de trainer van de club uit Londen. "We weten wat ons dinsdag te doen staat."

Arsenal staat na vier duels tweede in groep G van de Champions League. De Engelse club heeft zeven punten, net zoveel als de nummer drie FC Porto. Puntverlies tegen HSV, de nummer laatst van de poule, kan een vroegtijdig einde betekenen in het belangrijkste Europese bekertoernooi voor de finalist van vorig seizoen.

CSKA Moskou voert verrassend groep G aan, met acht punten uit vier wedstrijden. Als de Russen dinsdag in eigen huis FC Porto verslaan, is de club zeker van een plaats in de volgende ronde. Arsenal is bij een overwinning op HSV in eigen huis echter nog niet zeker van de achtste finale.

HSV is dit seizoen al uitgevoetbald in Europa. De Duitse club van Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Joris Mathijsen wacht nog steeds op het eerste punt in de groepsfase van de Champions League. "Natuurlijk zijn we hier erg teleurgesteld over", zegt trainer Thomas Doll. "We doen het simpelweg niet goed genoeg wanneer we het strafschopgebied van de tegenstander naderen. Op die manier kun je geen wedstrijden winnen."