MALLORCA - FC Barcelona heeft zondagavond de koppositie in de Spaanse Primera Division behouden. De Catalanen wonnen de lastige uitwedstrijd bij Real Mallorca met 4-1. Eidur Gudjohnsen trof twee keer doel voor de formatie van Frank Rijkaard. Barcelona stelde de overwinning pas in de slotfase veilig met twee doelpunten.

Barcelona passeerde door de winst Sevilla, dat zaterdagavond al met ruime cijfers had gewonnen van Valencia (3-0). Sevilla heeft een punt achterstand. Real Madrid versloeg Racing Santander met 3-1 en staat derde op drie punten. Ruud van Nistelrooij scoorde niet voor de Madrilenen.

Barcelona haalde Gudjohnsen in de zomer bij Chelsea weg. De ploeg van Rijkaard is de afgelopen tijd aanvallend enigszins in de problemen gekomen door het wegvallen van spitsen als Eto'o, Saviola en Messi. De trefzekere bui van Gudjohnsen kwam zondagavond goed van pas. De IJslander was kort voor en na de rust doeltreffend.

Mallorca deed daarna wat terug door Victor en leek daarmee nog uitzicht op een punt te hebben. De rode kaart voor Fernando Varela doorkruiste de plannen van de thuisploeg in de slotfase. Met een man meer op het veld beslisten Iniesta en Ezguerro de wedstrijd in de slotminuten in Catalaans voordeel.

Real Madrid is in de Primera Division bezig met een goede serie. De Koninklijke boekte zaterdagavond opnieuw een overwinning, nu voor eigen publiek ten koste van Racing Santander: 3-1.

Voor de productie was Ruud van Nistelrooij, die wel de hele wedstrijd meedeed, ditmaal niet nodig. Sergio Ramos, José Antonio Reyes en de Malinees Mahamadou Diarra, als profvoetballer opgegroeid bij Vitesse, scoorden. Ezequiel Garay deed een kwartier voor tijd iets terug.

Het was een stevig duel waarin de scheidsrechter tien gele kaarten uitdeelde. Guti (Real) werd vlak voor tijd uit het veld gestuurd. De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van Ferenc Puskas.