DEN HAAG - De clubleiding van ADO Den Haag is zondag door de eigen aanhang in ernstige verlegenheid gebracht. Boze Haagse fans betraden het veld, waardoor de thuiswedstrijd tegen Vitesse bij een stand van 0-3 in de 67e minuut moest worden gestaakt.

Bekijk video

"Een vreselijke zaak", concludeerde ADO Den Haag-directeur Piet van der Pol. "Het is het gevolg van de frustraties die bij de supporters leven, nadat we weer tegen een nederlaag leken op te lopen. We zouden volgende week overleg hebben met de supporters, maar op korte termijn zullen nu eerst wat andere zaken moeten worden opgelost. Gelukkig heeft niemand fysieke gevolgen overgehouden aan dit incident. Slechts de club heeft imago-schade opgelopen. We moeten afwachten welke maatregelen de KNVB tegen ons zal nemen. Ik hoop dat het meevalt."

De onvrede bij de Haagse supporters geldt ook trainer Frans Adelaar, maar hij staat vooralsnog niet ter discussie bij het bestuur. "Als hij zijn werk niet normaal kan doen, dan kan geen enkele trainer dat", aldus Van der Pol, die tevens liet weten dat trainer Adelaar was aangedaan door het gedrag van de supporters.

Hoe ADO Den Haag nu verder moet, daarop kon Van der Pol nog geen antwoord geven. "Dit voorval kwam zo onverwacht, hiermee had niemand rekening gehouden."

KNVB

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB zal de tuchtrechtelijke organen vragen om zo spoedig mogelijk een onderzoek te beginnen naar de gestaakte wedstrijd ADO Den Haag - Vitesse. Pas na het lezen van de bevindingen kan de KNVB tot actie overgaan.

Daarbij is de keus de wedstrijd onder nadere voorwaarden uit te laten spelen of de op het moment van staken bereikte stand als einduitslag aan te merken. Het duel werd zondag door arbiter Bossen gestaakt nadat supporters van de thuisclub bezit hadden genomen van het veld. De stand was op dat moment 0-3 in het voordeel van Vitesse. Mocht er sprake zijn van schuld dan kan de betrokken club bovendien een straf worden opgelegd, zo liet de voetbalbond zondag weten.

Burgemeester Wim Deetman van Den Haag liet zondag weten het gedrag van de supporters "zeer te betreuren." De burgemeester overlegt maandag met het Openbaar Ministerie en de politiecommissaris over maatregelen die tegen de fans worden genomen.