AMSTERDAM - Mido blijft bij Ajax. De Egyptenaar liet in september nog weten Amsterdamin de winterstop te willen verlaten, maar daar is inmiddels geen sprake meervan. "Als ik de keus zou hebben uit verschillende topclubs in Europa, zal ikaltijd voor het Ajax van Ronald Koeman kiezen", aldus Mido in hettijdschrift Sportweek.

De negentienjarige aanvaller betuigt opnieuw spijt van zijn ondoordachteuitspraken van enkele maanden terug tegenover de Amsterdamse TV-zender AT5en hoopt met Ajax op een mooie toekomst. "Ik sta na dit seizoen nog drieseizoenen onder contract bij Ajax. Ik zie nog volop mogelijkheden voor ons.Vergelijk de spelers maar met vorig seizoen. Van der Vaart? Beter! Maxwell?Beter! Chivu? Beter! Galásek? Beter! Trabelsi? Beter! Bergdølmo? Beter! Vander Meyde? Beter!"

"Ook als ik naar mezelf kijk, zie ik een betere speler danvorig jaar om deze tijd. Iedereen is beter geworden. Ik kan alleen maarhopen dat er niemand weggaat. Ik hoop wel heel erg dat Chivu blijft. Hij is heel belangrijk,zoniet de belangrijkste van dit elftal."

Mido is niet de enige speler die zijn tevredenheid over Ajax en trainerKoeman uitspreekt. Hoofdredacteur Johan Derksen liet maandag op TV reedsweten dat Rafael van der Vaart in de kerstspecial van voetbal Internationalde intentie uitspreekt om bij te tekenen in de ArenA.