BERLIJN - Simon Kuipers komt dit jaar niet meer in actie bij wereldbekerwedstrijden. De schaatser meldde zich zondag af voor de WB-race over 1000 meter, omdat hij weer last kreeg van een rugblessure.

Kuipers liep de kwetsuur op tijdens de NK afstanden, begin november. De Spaarndammer deed een week later nog mee aan de 1500 meter in Thialf, maar verscheen een dag later niet aan de start voor de kilometer.

Dit weekeinde volgde eenzelfde scenario. Na zijn optreden op de 1500 meter voelde Kuipers weer rugpijn en kreeg hij daarnaast last van zijn lies. Daarop besloot de teamleiding van DSB hem terug te trekken voor de 1000 meter én de WB-wedstrijden in Moskou, Harbin en Nagano.

Herstellen

Kuipers wordt maandag nader onderzocht in een ziekenhuis. Er zal een mri-scan worden gemaakt van zijn rug en lies. "Ik neem nu de tijd om volledig te herstellen", sprak Kuipers, die even in een diep dal zat.

"Toen ik vrijdag op de 1500 meter een valse start maakte, zat 't meteen allemaal op slot. Ik heb nog wel gereden, maar ik voelde flinke pijnscheuten. Na die race zat ik er even helemaal doorheen. In de zomermaanden zet ik er alles voor opzij en wat krijg ik ervoor terug? Helemaal niks. Tja, ik moet me maar richten op de NK sprint, begin januari."

Kuipers wordt bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou op de 1500 meter vervangen door Beorn Nijenhuis van TVM.