AMSTERDAM - PSV heeft zaterdag in de Eredivisie in eigen huis met 4-0 gewonnen van Excelsior. De gezapige wedstrijd was bij rust al beslist door treffers van Arouna Koné en Alex. Jefferson Farfán en Carlos Salcido verdubbelden in het tweede bedrijf de score. De Eindhovenaren spelen woensdag voor de Champions League tegen Liverpool.

Vooral in de eerste helft speelde PSV ver beneden zijn kunnen. De eerste kans van de wedstrijd was zelfs voor de bezoekers uit Rotterdam, maar Andwélé Slory treuzelde te lang met schieten. Na een half uur spelen opende PSV vanuit het niets de score. Arouna Koné kopte raak na een prima voorzet van Jan Kromkamp. Vlak voor het rustsignaal schoot Alex een vrije trap snoeihard door de muur van Excelsior achter doelman Theo Zwarthoed.

Na rust kreeg Excelsior nog twee mogelijkheden via Slory en René van Dieren. Ondanks deze plaagstootjes verloor PSV geen moment de controle over de wedstrijd. Het duurde echter tot de 80e minuut voordat er opnieuw werd gescoord. Farfán benutte een assist van Carlos Salcido: 3-0. Vijf minuten later ging de Mexicaan zelf op avontuur en schoot hij van afstand de vierde treffer achter Zwarthoed.