ROTTERDAM - De technische staf van AZ speurt al maanden naar een linksbuiten. Reden voor de zoektocht is het vertrek van Stein Huysegems naar Feyenoord. De Belg ontvangt zaterdag zijn oude club in de Rotterdamse Kuip.

"Sommige dingen kan je nooit voorspellen", reageert Huysegems op de stelling dat hij dit seizoen basisspeler bij AZ zou zijn geweest. "Ik wist dat Perez en Van Galen zouden vertrekken. Maar ik kon toch niet weten dat ze in de zomer geen andere linksbuiten konden vinden. AZ is verleden tijd. Ik speel bij Feyenoord. Daar ben ik trots op."

De 24-jarige Huysegems voetbalde drie seizoenen voor AZ. Hij miste in die periode slechts acht competitiewedstrijden. "Ik verscheen inderdaad wel bijna iedere wedstrijd in het veld", weet de Belg. "Heel vaak speelde ik slechts tien minuten mee. Ik nam daar geen genoegen mee. Ik wilde meer. Daarom wilde ik mijn contract niet verlengen. Ik maakte liever een nieuwe start bij Feyenoord."

Na een serie mindere optredens leek Huysegems bij Feyenoord ook veroordeeld tot de reservebank. "Ik begon hier slecht. De trainer haalde mij volkomen terecht naar de bank", weet Huysegems. "Gelukkig kwam ik weer in beeld toen Koeman voor een systeem met drie spitsen koos. Sindsdien gaat het best lekker."

Huysegems

Met Huysegems als linksbuiten won Feyenoord de laatste vier competitiewedstrijden. In drie van deze duels maakte de Belg een doelpunt. "Ik voel me goed. Ik ben in vorm. Maar ik besef ook dat we als ploeg nog moeten groeien. AZ is op dit moment misschien iets verder dan wij. Maar neem van mij aan dat Feyenoord nog steeds een veel grotere club is. Dat merk je aan alles."

Huysegems heeft nog steeds goede contacten met sommige oud-ploeggenoten van AZ. "Opdam liet me deze week al weten dat we kansloos zouden zijn. Meerdink en Koevermans vertelden me ook dat Feyenoord het wel kon schudden. Ik ben benieuwd. AZ heeft nog niet zo maar in De Kuip gewonnen. Let maar op."