NIEUWEGEIN - Het Nederlandse mannenhockeyteam vertrekt in januari 2007 voor een stage van drie weken naar Oceanië. In de periode van 14 januari tot en met 5 februari speelt het team van bondscoach Roelant Oltmans drie wedsrijden tegen Nieuw-Zeeland en vier tegen Australië.

Oltmans maakte donderdag zijn nieuwe selectie bekend. Sander van der Weide, Karel Klaver en Taeke Taekema ontbreken vooralsnog op de lijst van 22 namen. Van der Weide verblijft bij zijn club in Spanje, Klaver heeft een knieblessure en Taekema kampt met een stressfractuur in zijn voet.

De bondscoach heeft om die reden Rob Derikx, Thomas Boerma, Laurence Docherty en Jaap Stockmann weer opgenomen in de selectie. Deze spelers waren er niet bij op het wereldkampioenschap afgelopen zomer in Duitsland. Hij heeft de jongelingen Roderik Huber, Wouter Jolie en Constantijn Jonker toegevoegd als stagespelers.

Oranje speelt op 28 november in Hilversum een interland tegen Engeland. Oltmans kiest voor deze wedstrijd een team uit de nieuwe groep.

Selectie

De selectie: Guus Vogels (HGC), Klaas Veering, Jesse Mahieu, Timme Hoyng, Floris Evers en Roderik Huber (Amsterdam), Jeroen Delmee (Den Bosch), Geert-Jan Derikx, Roderik Weusthof, Rogier Hofman en Rob Derikx (SCHC), Robert van der Horst, Matthijs Brouwer en Rob Reckers (Oranje Zwart), Eby Kessing, Teun de Nooijer, Ronald Brouwer, Jaap Stockmann, Thomas Boerma en Wouter Jolie (Bloemendaal), Laurence Docherty (Klein Zwisterland), Constantijn Jonker (Kampong).